Positiv feedback!

Wolfpack Group deltog i dag i en mini-konference på Københavns Rådhus omkring det foreløbige Åben Skole samarbejde.

På konferencen kom bl.a. skoleleder Lise Vellin fra Bellahøj Skole, spejderleder Martin Lennard fra Thorolf Spejderne, og idrætslærer Gitte Rix fra Peder Lykke Skolen, og fortalte om deres erfaringer med Åben Skole. I den forbindelse fik vores forening mange pæne ord med på vejen.

IMG_20160530_174059

Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og formand for Folkeoplysningsudvalget Rikke Lauritzen stillede op til debat ud fra temaet: Hvad kan Åben Skole set fra din stol? Her fik vi også mulighed for at dele vores erfaringer og overvejelser omkring Åben Skole. Der var under hele debatten stor enighed om at Åben Skole var en gave for skolerne, eleverne, lærerne og foreningerne. Vi understregede, at vi var enige i, at det var en gave, men at vi også så det som en opgave. Det er benhårdt arbejde, og at vi har den dybeste respekt for de lærere der skal undervise eleverne hele dagen. Eleverne har alle ting med i bagagen fra deres bagland, og der er samtidig meget fokus på at de skal præstere som individer, hvilket vanskeliggør lærernes og vores arbejde yderligere. Så skulle der være en fremtid for Åben Skole, så var det nødvendigt med forsat økonomisk incitament fra Samarbejdspuljen. Vi delte også vores problematik omkring lokalemulighederne i Københavns Kommune for os som forholdsvis ny forening. Det er en stor udfordring at få tildelt lokaler og tidspunkter, der tilgodeser vores medlemmer. Vi har ikke mulighed for at ansøge om lokaletilskud, da der ikke er flere penge, dvs. der er foreninger som får lokaletilskud, men det er kun foreninger der har ansøgt inden pengekassen var tom.

På konferencen blev vi også præsenteret for resultaterne af en undersøgelse omkring medlemsudviklingen i foreningerne efter Folkeskolereformen. Vi har siden januar 2016 oplevet en medlemsfremgang på 25% på grund af de Åben Skole forløb vi har lavet.IMG_20160530_182850

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *