Into The Wild 2016 (DK)

Hej alle, mit navn er Marie og jeg vil her prøve at give et indblik i min største oplevelse i sommers. Torsdag d. 11. August kl 8.00 om morgenen stod jeg klar med alt mit ”allermest nødvendige grej” klar til at tage op i Skærgaarden i Sverige på min første kajaktur nogensinde, sammen med nogle skønne venner fra foreningen.

1
Jeg havde selv ingen erfaring inden for kajaksejlads, men foreningen laver dog hvert år denne tur for medlemmer, hvor vi tager ”into the wild”, og kommer helt tæt på naturen. Heldigvis for mig blev jeg udstyret med pakkeliste samt ”prøvetimer” sammen med de andre fra gruppen.2 3

 

Humøret var højt da vi tog afsted i to proppede biler mod vores vildmark. Vi tog færgen til Sverige og derfra var der nogle timers kørsel indtil vores destination. Udlejningsstedet var styret af en ældre kvinde, hendes veninde og førhenværende turister som var kommet for oplevelsen, men var endt med at blive forelsket i stedet, og dermed forlænge deres ophold. Jeg forstod dem godt!

 

Alle blev udstyret med hver sin kajak med egen bagage samt alt den proviant, som vi havde med hjemmefra. Tre kort blev fordelt imellem os, og tungt læsset, men alle tørre i kajakkerne, tog vi afsted. Vi havde ingen plan om rute i forvejen, men ejeren havde givet os nogle instruktioner i hvilke øer og ruter som kunne anbefales, og hvilke steder vi skulle styre udenom pga fuglereservater. Heldigvis havde vi tre formidable navigatører, for ellers var vi formodentligt faret vild blandt alle de små øer!

15609185_10211955519266359_1696366935_o

 

De følgende dage var fuldstændig fantastiske. Vandet var så rent og klart. Små øer var spredt i hele området, og vi havde stort set altid ”land i sigte”, selvom vi egentlig var til havs. Inde imellem øerne var vandet helt stille, og vi gled ubesværet frem her. Andre steder kom vi ud i mere åbent hav, og her blev vi nybegyndere testet i vores ro-teknikker. Vejret var med os stort set alle dage, men vi fik lige nogle få regnskyl.

5

Hver aften fandt vi en ny ø vi kunne slå lejr på. Vi lavede bål, satte vores bivuak op samt lavede aftensmaden over bål. Man var godt sulten efter en lang aktiv dag, så maden var selvfølgelig fantastisk hver aften. (Alting smager vel bedre under åben himmel i Skærgaarden). Hver aften så vi smuk solnedgang imens vi spiste, og da mørket kom, hyggede vi med varme drikke, whiskey, og skumfiduser (nogen åd flere end andre 😉 ). Vi sov på en lang række under en presenning spændt op imellem nogle træer, og kunne kigge ud på stjernerne.

Morgnerne startede med grød, kaffe og evt en dukkert i det lækre kølige vand. Så pakkede vi atter lejren sammen, fik organiseret os i vores kajakker og tog afsted igen.

 

Turen var som en detox, og alt blev sat i perspektiv. Det var vildt at komme tilbage til hverdagen, men jeg kunne sagtens været blevet!

 

Jeg ved ikke om det er lykkedes mig, at formidle hvor fantastisk denne oplevelse var. Jeg er helt sikkert deltager igen til næste sommer, og jeg håber, at du også har fået lyst til at deltage.

 

Film fra turen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *